Fac din citit (lectură) o plăcere.

De-a lungul întregii mele vieți, am fost fascinat de cuvinte. Îmi place modul în care ele pot nara povești. Ordonarea cuvintelor pentru a capta atenția audienței este o știință în sine. Pentru unii, este și o formă de artă. Eu cred că este o combinație a ambelor.

Cu siguranță, există un fundament științific în tehnoredactarea unui text sau document. Cu toate acestea, în absența unui element de creativitate și a unui instinct artistic autentic, lectura unui text poate deveni monotonă și lipsită de interes într-un timp foarte scurt.

Echipat doar cu un laptop, acces la internet și pasiunea mea pentru cuvinte, sunt pregătit să devin noul tău tehnoredactor. Mă dedic tehnoredactării care va convinge, inspira și va ajuta să te distingi într-un mod unic.

shape

Vitalitate culturală.

Vitalitatea culturală ne hrănește sufletele și spiritul de camaraderie alimentează tot ceea ce facem și ne place fiecare secundă din ceea ce facem. Mai presus de orice altceva, ne angajăm să lucrăm în mod etic, onest și confidențial și ne străduim să construim relații de lungă durată și de colaborare cu toți clienții noștri.

Cuvinte.

Cuvinte. Sunt ceea ce fac tehnoredactorii nostri. Gestionam peste 650 de proiecte în fiecare lună și suntem unul dintre cei mai inovatori furnizori de servicii lingvistice si de tehnoredactare. Suntem bucuroși să răspundem la orice întrebări ați putea avea.

 

Calitate.

Cuvintele sunt cele care ne fac să vrem să ne trezim dimineața. Indiferent dacă le citim sau le scriem.
Tocilar.com este certificat pentru calitatea tehnoredactării, precum și pentru sistemul de management al calității. ISO 17100, ISO 18587; ISO 9001:2015; ISO 27001:2013

Aversiunea față de lectură este adesea întâlnită, însă, în multe cazuri, ea este doar un comportament asimilat din anturaj, fără a reflecta o alegere conștientă a individului. Percepția negativă asociată cu actul de a citi adesea rezultă într-o nepătrundere în această lume, un refuz de a descoperi ce se pierde și, paradoxal, o rezistență tot mai mare la lectură, alimentată de convingerea că este ceva arhaic, monoton, inutil sau chiar disconfortant.

În contrast, persoanele care iubesc cărțile știu de ce citesc și caută să dedice tot mai mult timp acestui proces. Ei pot fi recunoscuți cu ușurință. Deși numărul de cărți publicate în România este în creștere, vânzările sunt adesea nesatisfăcătoare pentru edituri, indicând preferințele predominante ale consumatorilor. Am observat, cu o oarecare melancolie, cum bibliotecile din locuințe au început să se rarefieze. În prezent, magazinele de mobilă își expun produsele decorate cu imitații de cărți, ca un simbol al esteticii vechiului regim, al anilor ’80 și ’90. Aceste imitații de cărți sunt menite să atragă clientul, deși, în realitate, sunt păstrate doar pentru a se conforma trendurilor, de multe ori, încă în folie de protecție.

Contrar credinței populare, cărțile nu vor dispărea în favoarea lumii virtuale. Am văzut în filme despre viitor cum personajele găsesc o carte, ceva străin pentru ei, și nu înțeleg scopul acestui obiect. Ei privesc paginile subțiri, uimiți de actul de a răsfoi, deși sunt prezentați ca fiind extrem de inteligenți.

În filmul “Back to the Future”, realizat în anii ’80, anul 2015 este prezentat fără străzi, cu mașini zburătoare și adidași care se leagă singuri. Însă realitatea a arătat altfel, demonstrând că imaginația umană nu este mereu un indicator precis al viitorului.

De-a lungul timpului, cartea a adoptat mai multe forme, s-a transformat și reinventat într-o varietate de moduri. E-books și audiobooks sunt în creștere, dar acest lucru nu înseamnă că cartea tradițională va dispărea. Nu este doar un relicvă a unei ere mediatice trecute, ci face parte din identitatea umană.

Oamenii sunt diferiți, evoluează, fac greșeli, descoperă noutăți, pot fi buni sau răi – la fel și cărțile. O copie xerox a unei cărți nu este la fel de valoroasă ca originalul. O bibliotecă poate fi compusă din CD-uri, DVD-uri și hard disk-uri externe pline de informații, însă acestea necesită tehnologie pentru a fi accesate și pot fi ușor uitate sau pot pierde relevanța.

Cei care scriu sunt persoane cu o dezvoltare emoțională complexă, au o percepție diferită a timpului și spațiului și interacționează în mod diferit cu ceilalți, comparativ cu cei care nu scriu sau citesc.

Lectura este o pasiune? O necesitate? Părerile sunt împărțite. Depinde de ce citești și de asta fiecare răspuns va fi diferit. Vârsta nu este un factor decisiv, ci mai degrabă evenimentele din viața fiecăruia. Într-adevăr, cred că fiecare are un anumit moment care îi stârnește curiozitatea de a răsfoi o carte sau de a începe o colecție.

Lectura și scrierea sunt considerate activități esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil și pentru definirea personalității unui individ. Pe măsură ce învățăm, continuăm să trăim, iar când încetăm să mai învățăm, începem să îmbătrânim – într-un sens, renunțăm la viață, iar ea ne va părăsi mai devreme decât dacă am fi mai activi și interesați de aceste activități. A scrie implică o serie de procese la nivelul creierului, la fel ca a tasta sau a cânta la un instrument muzical. Acestea ajută la dezvoltarea abilităților și caracteristicilor individului.

Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor